Det grønne
INGREDIENSER (2 pers):
- 4 stk fiskekarbonader med purre og hvitløk
- 400 g skivede poteter
- 1 ss hakket fersk bladpersille
- 3 ss olje
- 1/2 stk purreløk
- 2-4 stk kinesisk hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 50 g rucculasalat
- 1 stk lime
- salt og pepper
URTEDRESSING:
- 2 dl lett rømme (ønsker man magrere dressing, bytt ut rømme med kesam)
- 1 ss hakket fersk koriander
- 1 ss hakket fersk basilikum
- saft av halv sitron
SLIK GJØR DU:
- Sett ovnen på 200°C.
- Kutt øverste toppen på hvitløken og ha over olivenolje, salt og pepper. Stek i ovn i ca. 30 min
- Vask potetene og skjær i skiver.
- Stek potetene i en stekepanne på middels varme til møre. Smak til med salt og pepper, ha over hakket bladpersille
- Vask og rens purreløk og kutt i skiver, stekes i stekepanne til myke og gylne.
- Vask rucculasalaten og vend inn ferskpresset limesaft.
- Stek fiskekarbonadene på middels varme i ca. 4-5 minutter.
- Bland alt av ingredienser til urtedressing og server.